Marcel Dullaart


‘Soms zijn tegenslagen het beste vertrekpunt voor verandering.’

Ik denk dat ik ooit directeur ben geweest omdat mijn ouders dat graag wilden. Elke keer als ik van baan veranderde zei mijn moeder: heb je nu wel een beter salaris? Heb je nu een eigen kantoor? Heb je nu personeel onder je? Dat was het eerste dat ze vroeg.

Daar was ik helemaal niet mee bezig.

Ik was ergens trainer en toen vroegen ze mij of ik teammanager wilde worden en mijn hart zei nee. Ik weet nog goed dat ik zei: ‘Ik ben nog helemaal niet uitgeleerd als trainer’. Maar toen ben ik wel manager geworden en na een jaar was ik doodop. Zo ben ik een tijd doorgegaan in mijn carrière, van  manager tot directeur van verschillende bedrijven, tot de onvermijdelijke burn-out zijn intrede deed.

Ik weet het nog goed, ik zat thuis voor het raam en ik was moe, echt moe, en toen stelde ik de vraag aan mijn gidsen: waar is dit in godsnaam goed voor geweest?

En toen kreeg ik een vraag terug. Ik kreeg in die tijd namelijk heel vaak vragen terug als antwoord. En één daarvan was: wat zou je gemist hebben als je het niet gedaan had? Ik had in die periode natuurlijk héél veel geleerd. Het was hartstikke vermoeiend en moeilijk, maar ik was eigenlijk wel dankbaar voor datgene wat het me gebracht hadBrandshoots-2016_Marcel Dullaart_7085-2

Als je in een burn-out terechtkomt, word je met de feiten geconfronteerd: ‘Ben ik er nou eigenlijk zo blij van geworden’? Het antwoord was nee. Toen moest ik gaan kijken wat ik er wél van geleerd hebt. Wat ik er in het begin zo leuk aan vond, aan dat managen. En toen kwam ik erachter dat ik het leuk vind om andere mensen te adviseren hoe ze verandering, maar ook bezieling kunnen brengen in hun bedrijf en in hun eigen
leven.

Door mijn burn-out kwam het besef dat ik heel dicht moet blijven bij  waar ik écht blij van wordt, waar ik energíe van krijgt. Dat is uiteindelijk coachen, training en advieswerk geworden en toen ben ik voor mezelf begonnen.

Ik kan contact leggen met gidsen en dat kan ik denk ik niet voor niets, dit is mijn opdracht en een onderdeel van mijn pad.

Ik haal het beste uit mezelf door mensen op hun spoor te zetten. Hen de wind in de rug te laten voelen. Daar krijg ik energie van en word er ontzettend blij van.

Ik nodig je graag uit eens   vrijblijvend  contact  met me op te nemen.