×

Halloween DIY-ideeën

Halloween DIY-ideeën voor een griezelig leuk feest

Halloween komt eraan, en ik ben er klaar voor! Het is geweldig om te zien hoe dit Amerikaanse feest langzaam maar zeker overwaait naar Nederland, met steeds meer mensen die meedoen aan de festiviteiten. Als je net zo enthousiast bent als ik en op zoek bent naar eenvoudige DIY-ideeën om je huis in de Halloween-sfeer te brengen, dan ben je hier aan het juiste adres.

Griezelige pompoenen snijden

Een klassieker tijdens Halloween is het uitsnijden van enge gezichten op pompoenen. Het enige wat je nodig hebt is een scherp mes, een lepel en een pompoen. Snijd voorzichtig de bovenkant van de pompoen af, verwijder de zaden met een lepel en snijd dan je favoriete griezelige gezicht. Plaats er een kaarsje in en je hebt meteen een spookachtige sfeer in huis.

Spookachtige kaarsenhouders

Maak je eigen Halloween-kaarsenhouders door glazen potjes te recyclen. Schilder ze met zwarte verf en teken er vervolgens enge gezichten op met witte verf. Plaats een theelichtje in de pot en geniet van het spookachtige licht.

Mummie-deurversierig

Verander je voordeur in een mummie! Om dit te doen, wikkel gewoon enkele stroken verband of witte stof rond je deur. Voeg wiebelende ogen toe met wat knutselogen of papier. Je hebt meteen een uitnodigende en toch enge ingang.

Zelfgemaakte spinnenwebben

Maak spinrag van wit katoenen garen. Knip verschillende draden op maat en bevestig ze aan de muren en hoeken van je huis. Voeg enkele plastic spinnen toe om het geheel compleet te maken.

Griezelige snoeppotjes

Versier kleine glazen potjes met spinnen, spoken of pompoengezichten. Vul ze met heerlijke Halloween-snoepjes en deel ze uit aan je gasten.

Dansen met spoken – Spookachtige Dansvloer DIY-tip

Wil je je Halloween-feest echt one of a kind maken? Maak je eigen spookachtige dansvloer in de achtertuin! Dit DIY-project zal je gasten laten dansen tot in de late uurtjes.

Benodigdheden

   – Groot wit karton

   – Zwarte stiften

   – Batterij-aangedreven led-lampjes

   – Houten stokken

   – Graafgereedschap

Stappen

 1. Knip grote spookvormen uit het witte karton. Geef ze elk een unieke en enge gezichtsuitdrukking met zwarte stiften. Je kunt zoveel spoken maken als je wilt, afhankelijk van de grootte van je dansvloer.

 2. Bevestig de batterij-aangedreven led-lampjes aan de spookjes. Plaats de lampjes strategisch zodat ze het karton van binnenuit verlichten. Dit zal de spoken een spookachtige gloed geven.

3. Bevestig houten stokken aan de onderkant van de spookvormen. Deze stokken zullen dienen als “spookpootjes” en helpen de spoken rechtop te houden. Zorg ervoor dat je de stokken stevig aan de spookjes bevestigt.

 4. Graaf gaten in de grond op je dansvloer. Plaats de spookjes in de gaten zodat ze stevig in de grond staan. Dit zorgt ervoor dat de spoken niet omwaaien terwijl je gasten dansen.

 5. Zodra de zon ondergaat, schakel je de led-lampjes in. De spookjes zullen oplichten en een spookachtige sfeer creëren.

6. Speel enkele enge deuntjes of Halloween-muziek op de achtergrond en nodig je vrienden uit om te dansen op je eigen “spooky dance floor.”

Dit DIY-idee viel goed in de smaak bij onze kinderen en was een echt succes op het Halloween-feest vorig jaar. De spookachtige dansvloer creëert een echt Halloween sfeer en zorgt voor onvergetelijke herinneringen. 

Kort samengevat – Halloween DIY-ideeën

Halloween komt eraan, en steeds meer mensen in Nederland doen mee aan dit Amerikaanse feest. In het artikel hebben ik leuke maar eenvoudige DIY-ideeën gedeeld, zoals pompoen snijden, spookachtige kaarsenhouders, mummie-deurversieringen, zelfgemaakte spinnenwebben, griezelige snoeppotjes en een creatief idee om een spookachtige dansvloer te maken. Deze ideeën voegen een griezelige en leuke sfeer toe aan je Halloween-feest.

Copyright ©️ Schrijfgeweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur

cjeeflex@outlook.com

Dit is ook interessant