×
4 Goedkope middeltjes voor een schone roestvrijstalen gootsteen
In

Goedkope en effectieve middeltjes voor een glanzende gootsteen

Is je roestvrijstalen gootsteen niet meer zo glanzend als in het begin? Die doffe plekken krijg je maar niet weggepoetst? Geen zorgen, probeer deze goedkope en effectieve middeltjes die waarschijnlijk al in je keukenkast staan! Roestvrij staal, ofwel ‘RVS’, is duurzaam, roestbestendig en gaat lang mee als je het goed onderhoudt. Helaas kunnen er vlekken ontstaan door koffie, thee, chemische middeltjes of gewoon viezigheid. Maar geen paniek, ik heb hier 4 eenvoudige oplossingen voor je RVS gootsteen.

1. Vloeibare Groene Zeep

Groene zeep is een bekend wondermiddel uit grootmoeders tijd, blijft onmisbaar. Wrijf je RVS spoelbak elke drie weken in met vloeibare zeep en een microvezeldoekje. Vergeet niet met de vezel mee te wrijven om krassen te voorkomen. Voor extra glans, gebruik RVS-reiniger op oliebasis op een droge gootsteen.

2. Baking Soda

Baking soda is niet alleen voor bakken, maar ook een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Strooi twee eetlepels in de gootsteen, wrijf met een vochtige microvezeldoek het RVS-oppervlak in en giet er wat azijn overheen. Laat het schuimen, laat het tien minuten inwerken en spoel het daarna schoon met water. Je gootsteen zal weer stralen. Voor meer tips wat je kan schoonmaken met Baking soda kun je ook dit artikel lezen

3. Azijn

Azijn is niet alleen voor je eten, maar ook voor het schoonmaken van je RVS gootsteen. Kook schoonmaakazijn in een pan, wrijf het samen met afwasmiddel en een microvezeldoek in de gootsteen. Laat het drogen en spoel het daarna schoon met water. Je gootsteen zal weer als nieuw zijn!

4. Zeepsop

Zeepsop is een eenvoudig maar effectief middel voor hardnekkige vlekken op RVS. Wrijf de spoelbak in met zeepsop op een microvezeldoek, spoel het na met heet water en droog het met een droge microvezeldoek. Voor extra glans kun je het nog nabehandelen met glansspoelmiddel. Herhaal indien nodig.

Door deze eenvoudige stappen te volgen met alledaagse middeltjes, geef je je roestvrijstalen gootsteen weer de glans die het verdient. Geen dure schoonmaakmiddelen meer nodig, alleen wat liefde en zorg voor je keuken!

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is altijd beter dan genezen, en als je roestvrijstalen gootsteen na de trucjes weer straalt, kun je met eenvoudige stappen voorkomen dat het snel weer vlekkerig wordt. Hier zijn enkele tips:

1. Direct afspoelen: Spoel direct na gebruik je gootsteen af. Laat geen etensresten, koffie of thee achter. Dit voorkomt dat vlekken zich kunnen hechten.

2. Regelmatig reinigen: Gebruik regelmatig een mild schoonmaakmiddel, zoals groene zeep, om je gootsteen schoon te houden. Een snelle wekelijkse reiniging kan voorkomen dat vuil zich ophoopt.

3.Vermijd schurende materialen: Gebruik geen schuursponsjes of schurende reinigingsmiddelen. Deze kunnen krassen veroorzaken en het oppervlak beschadigen.

4. Droog houden: Houd je gootsteen droog na het schoonmaken. Dit helpt bij het voorkomen van watervlekken en aanslag.

5. Gebruik snijplanken: Voorkom direct contact met harde voorwerpen door snijplanken te gebruiken. Dit minimaliseert krassen en beschadigingen.

6. Voorkom chemicaliën: Vermijd agressieve chemische reinigingsmiddelen. Deze kunnen het RVS beschadigen en lelijke vlekken veroorzaken.

7. Gebruik zachte doeken: Gebruik zachte doeken of microvezeldoekjes bij het schoonmaken om krassen te voorkomen. Wrijf altijd met de nerf van het RVS.

8. Periodiek onderhoud: Doe periodiek een grondigere schoonmaak met baking soda, azijn of een ander mild reinigingsmiddel om eventuele opbouw te verwijderen.

Door deze eenvoudige gewoontes te integreren in je dagelijkse routine, behoud je de glans van je roestvrijstalen gootsteen en voorkom je dat hardnekkige vlekken terugkomen.

Welke tips heb jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur

cjeeflex@outlook.com

Dit is ook interessant