×
In
Creëer carnavalsgezelligheid in huis

Wil je jouw huis transformeren in een gezellig carnavalswalhalla?

Carnaval is dé tijd van het jaar waarin de zuidelijke bewoners van Nederland samenkomen om te feesten, lachen en genieten van elkaars gezelschap. Als een echte Brabantse die ik van oorsprong ben, hou ik van de tijd rond carnaval en uiteraard de dagen van carnaval zijn een hoogtepunt voor mij. Oké, eerlijk toegegeven, ik word er niet jonger op en merk namate de jaren verstrijken dat ik niet alle 4 de dagen kan vol hossen meer. Toch kriebelt het ieder jaar om mijn huis te transformeren in een gezellig carnavalswalhalla. Hier zijn eenvoudige tips om de sfeer van carnaval naar je woning te brengen, en te genieten van het voorpret tot aan het leukste meerdaagse feest van Nederland.

1. Versier met carnavalskleuren

Begin met het gebruik van de juiste kleuren om de carnavalssfeer op te roepen. Denk aan rood, geel en groen – de kenmerkende kleuren van carnaval. Hang vrolijke slingers en ballonnen in deze kleuren op door het hele huis. 

2. Carnavalsattributen in huis

Breng carnaval naar binnen door enkele klassieke attributen toe te voegen. Zet een paar carnavalsmaskers op tafels of aan de muur. Plaats ook wat gekleurde hoeden en boa’s in de gang of op kapstokken, zodat gasten ze kunnen dragen en helemaal in de sfeer kunnen komen.

3. DIY Carnavalsdecoraties

Maak je eigen carnavalsdecoraties om een persoonlijk tintje toe te voegen. Knutsel bijvoorbeeld vlaggetjes met carnavalsmotieven of maak grappige borden met carnavalsleuzen. Dit geeft niet alleen een feestelijk gevoel, maar het is ook een leuke activiteit om samen met vrienden of familie te doen.

4. Carnavalsmuziek

Geen carnavalsfeest is compleet zonder de juiste muziek. Maak een playlist met populaire carnavalsliedjes en laat deze gedurende het feest afspelen. Denk aan nummers als ‘Brabant’ van Guus Meeuwis en andere bekende carnavalshits. 

5. Heerlijke lekkernijen

Breng de smaak van carnaval naar je huis met heerlijke lekkernijen. Denk aan worstenbroodjes, worsten, kaasblokjes en andere hartige snacks. Wat dacht je van een grote pan snert met roggebrood? Ik heb een heerlijk recept voor erwtensoep dat ideaal is om je gasten mee te verblijden. Plaats een tafel met deze lekkernijen, zodat gasten kunnen genieten van lekkere smaken tijdens het carnavalsfeest.

6. Carnavalskostuums

Moedig je gasten aan om in carnavalskostuums te verschijnen. Of het nu een traditioneel kostuum is of een grappige outfit, het dragen van carnavalskleding voegt zeker een dosis vrolijkheid toe aan de sfeer. Natuurlijk kun jij zelf niet achterblijven zelf ook een outfit te kiezen om de feeststemming te versterken. Laat jezelf inspireren en lees dit artikel voor de allerleukste carnavalskostuums!

7. Carnavalsactiviteiten

Plan enkele leuke activiteiten die passen bij de carnavalstraditie. Organiseer bijvoorbeeld een carnavalsquiz met vragen over Brabantse of Limburgse gebruiken en feiten. Of wat dacht je van een polonaise door je woonkamer? Het zijn deze kleine details die het feest onvergetelijk maken.

8.  Zuidelijke gastvrijheid

Laat je zuidelijke gastvrijheid zien door ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Zorg voor voldoende zitplaatsen, versier de ruimtes waar gasten zullen zijn en zorg ervoor dat er voldoende drankjes beschikbaar zijn. 

Bovenstaande tips zijn eenvoudig maar effectief. Maak van je huis ‘The place to be’ vol carnavalsgezelligheid. Vergeet niet te genieten van het feest en de vreugde te delen met vrienden en familie. Alaaf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur

cjeeflex@outlook.com

Dit is ook interessant