×

Als ik aan duurzaam wonen denk, denk ik direct aan “Return to Sender”, een speciaal project door en voor vrouwen, waar Nederlandse ontwerpers en vakmensen uit ontwikkelingslanden samenwerken. Ze maken elk jaar een unieke collectie met technieken en materialen rechtstreeks uit het ontwikkelingsland. Dit maakt het project extra bijzonder omdat het lokale ambachten en materialen eert.

Wist je dat Katja Schuurman de oprichter is? Inmiddels bestaat “Return to Sender ” 17 jaar.De laatste jaren is “Return to Sender” flink gegroeid en ze willen nog meer doen om een grote invloed te hebben. Vanaf 1 januari 2024 valt “Return to Sender” onder de vleugels van Clip Quality Brands om dit te bereiken.

Authentiek en waardevol

“Return to Sender” wil graag vrouwen in de armste delen van de wereld werk geven. Ze doen dit door samen te werken op een eerlijke manier, waarbij ze geloven in de kracht en zelfstandigheid van vrouwen. De mooie handgemaakte spullen, zoals decoratie, cadeaus en mode, hebben allemaal een speciaal verhaal. Dit maakt de collectie in mijn ogen authentiek en waardevol, en het slaat een soort verbinding tussen twee verschillende werelden.

“Return to Sender ” staat voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid

Het is echt tof dat al het geld van de verkoop van de spullen rechtstreeks naar de mensen in de ontwikkelingslanden gaat. Hierdoor kunnen die mensen hun leven verbeteren en sterker worden als gemeenschap. Het laat zien dat design en samenwerking echt iets goeds kunnen doen voor de mensen die de spullen maken en voor hoe we wereldwijd denken over duurzaamheid en verantwoordelijkheid.

“Return to Sender” items op mijn verlanglijstje

Hoog op mijn verlanglijstje staat onder andere een zachte beige plaid van mousseline, met kreukelpatroon en gemaakt van biologisch katoen.Een heerlijk, zachte en decoratieve plaid die ik kan gebruiken als sprei voor op het bed maar ook voor op de bank, als ik het wat fris krijg in de avonduren.

Ook ben ik verliefd op de wenslichtjes.Het doosje voor de theelichtjes van “Return to Sender” wordt gemaakt door vrouwen uit de hoofdstad van Nepal, Kathmandu, en nabijgelegen gebieden. Ze gebruiken papier van de lokta plant, die groeit in de Himalaya. Het bijzondere is dat dit papier met de hand wordt gemaakt. Het is zo’n groot project dat minstens 100 paar handen nodig zijn om het te produceren. Het gebruik van lokta-papier in dit product zorgt ervoor dat de vrouwen uit Kathmandu hun eigen geld verdienen, waardoor ze onafhankelijk worden. Ze kunnen zelfstandig voor zichzelf zorgen door dit werk te doen. Wat ik zo mooi vind is dat door de verkoop van deze producten niet alleen prachtige spullen worden gemaakt, maar ook dat het de vrouwen in Nepal helpt om hun eigen inkomen te verdienen en sterker te worden. Duurzaam wonen Return to Sender maakt dus echt het verschil!

Kleine nawoord

Return to Sender biedt dus handgemaakte producten, vervaardigd door vrouwen in de armste gebieden wereldwijd, om hen te ondersteunen bij het opbouwen van een beter leven voor zichzelf en hun gezinnen. De inkomsten uit de verkoop gaan direct ‘return to sender’ (terug naar de maker), waardoor de vrouwen een eerlijker loon ontvangen. Een aankoop door ons maakt echt een verschil, als we graag duurzaam wonen. Door onze aankopen hebben duizenden vrouwen wereldwijd de kans gekregen om stappen te zetten richting een verbeterde levenssituatie. Het is geweldig dat door simpelweg een product te kopen, je direct bijdraagt aan het welzijn van deze vrouwen en hun gemeenschappen. En het leuke: alle woonitems passen bv perfect in een Boho interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur

cjeeflex@outlook.com

Dit is ook interessant