×
In
Oven schoonmaken

10 makkelijke trucs voor het schoonmaken van de oven

Oké, laten we eerlijk zijn, een vies fornuis is gewoon not done. Niets is zo vervelend als de aanblik van aangekoekte resten en vettige plekken in je trouwe oven. Maar no worries! Ik deel graag 10 trucs voor het schoonmaken van de oven. Wedden dar we de oven weer helemaal fris kunnen krijgen? Geen geheimen, gewoon 10 eenvoudige tips om je oven te laten stralen alsof-ie gloednieuw is. Dus, laten we deze simpele, maar oh zo effectieve manieren om jouw keuken tot een schoner en gelukkiger plekje te maken samen bespreken.
10 makkelijke trucs voor het schoonmaken van de oven:

1. Regelmatig kruimels opruimen

Na een baksessie, en serieus, die kunnen echt superleuk maar rommelig zijn, neem ik altijd even de tijd om mijn keuken op te frissen. Ik pak mijn doek, je weet wel zo’n handig ding dat alles wegveegt, en ga aan de slag. Niet alleen die grote kruimels, maar ook die kleine vlekken die denken dat ze ongezien kunnen blijven.

Het is eigenlijk heel simpel, maar het maakt een groot verschil. Want geloof me, als je die kleine kruimels en vlekjes nu niet aanpakt, worden ze later grote problemen. En wie wil dat nou? Geen gedoe achteraf, geen stress. Alleen een schone keuken die klaar is voor de volgende bakcreatie. Het is zo simpel, maar het maakt echt een wereld van verschil.

2. Trek die rekken eruit

Die rekken en bakplaten zijn de spill van je oven. Ik vind dat ze extra aandacht verdienen, als het op het schoonmaken aankomt.

Eerst haal ik ze uit de oven en leg ze in een heerlijk badje van warm water en afwasmiddel.

Ik gebruik een spons of borstel om al die koppige restjes en vet weg te poetsen.

En dan, bam! Ze zien er weer onberispelijk schoon uit. Geen gedoe meer met vastgekoekte troep, geen lastige plekjes. En dat alles met een beetje water, afwasmiddel en een paar minuutjes aandacht. Piece of cake, toch?

3. Baking Soda & Azijnpower

Pak wat baking soda en mix het met water en wat azijn tot een soort pasta. Smeer dit krachtige goedje op die lastige, vettige plekken. Laat het even intrekken en veeg het daarna weg. Je kan baking soda en schoonmaakazijn eigenlijk gebruiken voor alles wat schoon moet worden

4. Citroen freshness

Een van mijn eigen favorieten is toch wel citroen. Snijd een citroen doormidden en smeer dat frisse sap overal. Niet alleen verdwijnt het vet als sneeuw voor de zon, maar je hele keuken ruikt ook meteen naar een zomerse citroenboomgaard. Double win!

5. DIY Ovenspray

Ik pak een spuitfles – recyclen is the key hier – gooi er wat water en azijn in, spray het spul, laat het een beetje intrekken en veeg de zooi weg. Zo simpel als een cake bakken (dat je trouwens ook prima in een schone oven kunt doen).

6. Water & Azijn kom

Voor de ultieme dieptereiniging gooi ik een kom met water en azijn in mijn oven. Even opwarmen voor een half uurtje op lage temperatuur en bye-bye vuil.

7. Steamy magic

Kook wat water, zet een schaal in de oven, sluit de deur en laat de stoom zijn ding doen. Daarna kun je het vuil gewoon wegvegen.

8. Bakpapier life saver

Ik leg bakpapier of van die oventapijten neer. Gemorst eten? No problemo. Gewoon weghalen en klaar. Mijn oven blijft brandschoon, en ik hoef niet eens te schrobben.

9. Pro oven cleaner

Als al het andere niets uithaalt, haal ik die pro-ovenreiniger erbij. Even volgens de instructies doen, goed luchten, en voilà, mijn oven is weer in topconditie.

10. Regelmatig checken

Last but not least, geef ik mijn oven regelmatig een check-up. Even een wat aandacht geven en controleren of de over schoon is én blijft.

Dus, met deze extra tips blijft mijn oven niet alleen clean, maar ook happy. En happy oven, happy ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur

cjeeflex@outlook.com

Dit is ook interessant