×

Sinterklaas sfeer in huis

Sinterklaas sfeer in huis

Het Sinterklaasfeest is voor velen in Nederland een van de meest gezellige en traditionele feesten. Met zijn gezelligheid, cadeautjes en heerlijk snoepgoed brengt Sinterklaas jong en oud samen. Het is dan ook geen wonder dat velen hun huis willen transformeren in een magische Sinterklaasomgeving. In dit artikel deel ik 10 ideeën om een geweldige Sinterklaas sfeer in huis te creëren.

Sinterklaasversieringen

Om te beginnen, tover je je huis om tot een echt Sinterklaashuis met allerlei Sinterklaasversieringen. Denk aan Sinterklaasvlaggen, posters en raamstickers. Tegenwoordig kun je zelfs vrolijke kartonnen schoorsteenmantels krijgen waar kinderen hun schoentje kunnen zetten en Sinterklaasliedjes kunnen zingen. Deze decoraties brengen de feestelijke sfeer meteen in huis.

Sfeervolle verlichting

Niets trekt Sinterklaas meer aan dan sfeervolle verlichting. Overweeg het plaatsen van kaarsen in de vorm van Sinterklaasfiguren. Nog leuker is om deze kaarsen zelf te maken, wat een leuke activiteit voor het hele gezin kan zijn. Of probeer sfeervolle kerstlampjes in de traditionele kleuren rood, geel en wit. Het zal zeker de aandacht van de Sint trekken.

Sinterklaas sfeermuziek

Muziek is een krachtig hulpmiddel om de Sinterklaassfeer te creëren. Stel een afspeellijst samen met traditionele Sinterklaasliedjes om iedereen in de juiste stemming te brengen. Op deze manier voelt het alsof Sinterklaas zelf aanwezig is.

Sinterklaas kransen

Sinterklaaskransen zijn prachtige decoraties voor deuren en muren. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar het is ook leuk om zelf kransen te maken. Voeg Sinterklaaselementen toe aan de krans voor een feestelijke uitstraling. Deze kransen verwelkomen de Sinterklaassfeer in je huis en fleuren de boel op tijdens dit magische kinderfeest.

Sinterklaas snoep

Natuurlijk mag heerlijk Sinterklaassnoepgoed niet ontbreken. Zet schalen vol met pepernoten, chocoladeletters, marsepein en sinterklaasschuimpjes op tafel. Laat iedereen genieten van deze lekkernijen die bij het feest horen.

Sinterklaasstoelen

Wil je de eetkamer in Sinterklaassfeer brengen? Voeg rode stoelhoezen en witte Sinterklaaskragen toe aan je eetkamerstoelen. Deze eenvoudige aanpassingen geven de eetkamer een vrolijke en speelse uitstraling, perfect voor het grote Sinterklaasfeest. Het is ook een creatieve manier om je eetkamer op te vrolijken voor pakjesavond.

Sinterklaas kalender

Als er kinderen in huis zijn, kan het maken van een Sinterklaas aftelkalender een geweldig idee zijn. Deze kalender helpt kinderen in spanning uit te kijken naar pakjesavond, en ze kunnen elke dag een vakje afstrepen, wat het nog specialer maakt.

Sinterklaasgeur

Geur is een belangrijk element om een fijne sfeer te creëren. Probeer kaarsen of wierook met Sinterklaasgeuren, zoals kaneel en speculaas. Deze heerlijke geuren vullen je huis met warmte en passen perfect bij het Sinterklaasfeest.

Sinterklaasfilms en -boeken

Een andere geweldige manier om in de Sinterklaassfeer te komen, is door samen Sinterklaasfilms te kijken of Sinterklaasverhalen voor te lezen. Dit is een leuke manier om van het feest te genieten en pakjesavond extra speciaal te maken. Samen op de bank zitten en luisteren naar verhalen over Sinterklaas en zijn avonturen brengt de magie tot leven.

Sinterklaas tafeldecoraties

Maak je eettafel klaar voor Sinterklaas door tafelkleden en servetten met Sinterklaasmotieven te gebruiken. Leg ook kleine cadeautjes als decoratie op tafel. Dit creëert een feestelijke en gezellige sfeer voor iedereen. Bovendien kunnen de kinderen aan tafel bezig zijn met Sinterklaas kleurplaten, wat de maaltijd extra bijzonder maakt.

Extra tips voor de ultieme sinterklaassfeer

Om de Sinterklaassfeer in huis nog verder te versterken, kun je overwegen om zelf Sinterklaasdecoraties te maken samen met de kinderen. Knutsel leuke versieringen voor in huis en laat je creativiteit de vrije loop.

Een andere leuke toevoeging is een speciale hoek in je woonkamer of hal waar je sinterklaasverhalen, foto’s en herinneringen kunt delen. Dit creëert een Sinterklaasverhalenwand, die gegarandeerd een geweldig gespreksonderwerp zal zijn voor gasten.

Waarom zou je alleen binnen versieren? Denk er ook aan om je tuin te versieren met lichtjes, kransen en Sinterklaasvlaggen. Zo voelt de magie van Sinterklaas zich welkom tot aan de voordeur.

Een andere leuke en creatieve DIY-activiteit voor het Sinterklaasfeest is het maken van je eigen Sinterklaas- of Pietenmuts. Hieronder een stappenplan:

DIY Sinterklaas- of pietenmuts

Benodigdheden:

– Rode vilten stof (voor Sinterklaas) of gekleurde stof (voor Pieten)

– Witte pluizige stof (voor de rand)

– Schaar

– Textiellijm

– Eventueel: lint, goudverf (voor Pietenmuts)

Stappen:

1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je een platte en schone werkruimte hebt om te werken.

2. Patroon maken: Maak een patroon voor je muts. Dit kan een kegelvormige strook zijn voor Sinterklaas of een meer puntige vorm voor Pieten. Knip het patroon uit papier.

**3. Knip de stof: Leg je patroon op de rode of gekleurde stof en knip de vorm uit. Zorg ervoor dat de bovenkant van de muts breder is dan de onderkant.

4. Knip de rand: Knip ook een strook uit de witte pluizige stof die lang genoeg is om de onderkant van de muts te omwikkelen.

5. Lijm de rand: Breng textiellijm aan op de witte strook en plak deze rond de onderkant van de muts. 

6. Laat het drogen: Laat de lijm volledig drogen volgens de instructies op de lijmverpakking.

7. Optioneel voor Pietenmuts: Als je een Pietenmuts maakt, kun je gouden versieringen toevoegen door lint om de muts te wikkelen en gouden verf te gebruiken om details zoals sterretjes toe te voegen.

8. Laatste aanpassingen: Pas de muts aan je hoofdgrootte aan door de uiteinden aan elkaar te bevestigen of door een elastische band toe te voegen voor bevestiging.

Nu kunnen de kinderen handgemaakte Sinterklaas- of Pietenmutsen dragen tijdens het sinterklaasfeest. Dit voegt een persoonlijk tintje toe aan de viering en maakt het nog specialer.

Kort Samengevat – Sinterklaas sfeer in huis

Gebruik deze 10 ideeën en de extra tips om een fijn sinterklaassfeer in huis te creëren. Vergeet niet te genieten van de gezelligheid, cadeautjes en lekkernijen die bij Sinterklaas horen. 

Prettig Sinterklaasfeest!

Copyright ©️ Schrijfgeweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur

cjeeflex@outlook.com

Dit is ook interessant