×

Hoe Valentijnsdag precies ontstaan is weet niemand precies. In de 3de eeuw na Christus leefde priester Valentinus in het oude Rome. Valentinus was een Romeinse priester die zich had bekeerd tot het christendom. Valentijnsdag bestaat sinds 496  toen paus Gelasius I 14 februari uitriep tot Valentijnsdag. Deze dag staat ook wel bekend als de ‘dag van de liefde’ waarop stelletjes elkaar kaarten, rode rozen en chocolade of een andere leuk valentijncadeau geven

Valentijnsdag een jonge traditie

Valentijnsdag waaide pas aan het eind van de jaren 1940 vanuit Amerika over naar het Europese vasteland, en is dus een vrij jonge traditie hier. De feestdag werd in ons land aangegrepen door bloemisten en banketbakkers, die er hun inkomsten mee hoopten aan te vullen.

Valentijnsdag staat bekend om de dag waar vooral geliefden elkaar bekendmaken hoeveel ze van elkaar houden door middel van een cadeau of verrassing maar ‘Valentiijn” is niet langer een dag voor alleen geliefden en liefdesparen, maar ook voor je naasten,ouder en kind verband, familieleden en vrienden. Valentijn is dé dag van de liefde!

Nu we het hebben over cadeaus en verrassingen die veel mensen elkaar geven met Valentijnsdag;  Ik heb de leukste,  mooiste en vooral unieke cadeaus om te geven met Valentijnsdag op een rijtje gezet. Zo heb je inspiratie hoe jij jouw Valentijn kunt verrassen!

Vragenspel voor je relatie – Het Powerkoppel Deck – 180 inspirerende kaarten voor een superrelatie

Ontdek welke liefdestaal jij en je partner spreken, hoe je frustraties overwint, hoe je je aantrekkingskracht en seksualiteit versterkt en hoe je écht leert luisteren naar de ander. De juiste vragen zorgen voor de juiste antwoorden in je leven In dit deck hebben de makers de kennis en inzichten van de beste relatie-experts van de afgelopen jaren gebundeld. Het resultaat is een toegankelijk en vermakelijk kaartendeck dat jullie dichter bij elkaar brengt.

Ik hou van jou cadeautje

Alle cadeautjes die “Ik hou van jou” uitstralen doen het goed, vooral met Valentijnsdag! Dit Ik hou van jou cadeautje is een leuke manier om iemand te laten weten dat je van hem/haar houdt. Door de zwarte kleur en het rustige design staat dit geschenk in vrijwel ieder interieur. Ideaal natuurlijk, want zo kan de gelukkige altijd aan je denken!

Gepersonaliseerde Titanium sleutelhanger

Ontwerp je eigen sleutelhanger met een mooie letters op de voorkant en op de achterkant een leuke tekst of datum, zo heb je een heel originele verassing voor bijvoorbeeld je vriend of vriendin of een andere gelegenheid. Deze sleutelhanger kun je hier shoppen!

Teddybeer met I love you

De mooiste manier om “Ik hou van je” te zeggen! Maak een speciaal persoon heel blij met een knuffelzachte beer en het liefdevolle hart. Zo’n teddybeer mey een lieve gezichtsuitdrukking en een zachte stompe neus is altijd vertederend! Check deze lieverd eens!

Maar weet je, het is niet zo belangrijk om een (romantisch) cadeau te kopen voor Valentijnsdag. Valentijnsdag gaat uiteindelijk vooral om dat je je geliefde laat zien dat je om hem of haar geeft. En dat kan je dus met een cadeautje doen. Een paar andere suggesties: een mooie bos bloemen, lekker uit eten, voor de ander een heerlijke maaltijd thuis koken, bijvoorbeeld uit de slowcooker terwijl jullie knus samen op de bank kunnen blijven zitten. Schuilt er een ware schrijver in je? Een zelfgeschreven gedicht wordt beschouwd als een heel romantisch cadeau. Ben je geen geweldige schrijver, dan kun je ook een gedicht van internet plukken en dat op een kaart schrijven natuurlijk! Een leuk Valentijnscadeau geven hoeft niet moeilijk te zijn, met wat fantasie kom je al ver!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur

cjeeflex@outlook.com

Dit is ook interessant